Hur du går in din korsett eller midjehjälpmedel

När du först får din stålkorsett eller korsett, kan det vara mycket frestande att vilja se resultaten direkt! Men det är mycket viktigt att du tar dig tid att vänja dig vid plagget innan du börjar bära det oavbrutet. På så sätt får du den mest bekväma effekten och, i slutändan, de bästa bantningsresultaten.

.

Både korsetter och guêpières är effektiva för att strama upp midjan, men de skiljer sig något åt när det gäller att prova dem och vänja sig vid dem. Var noga med att följa instruktionerna för varje typ av plagg noggrant.

Hur rapar man en korsett?

Det första steget för att komma in i din helt nya korsett, som förmodligen är av latex, är att prova den och se till att den passar korrekt. Om du inte får rätt storlek riskerar du att skada plagget och det kommer inte att ge de mest smickrande resultaten för din figur.

Om
du aldrig har provat en midjetränare med kardborreknäppning är det lite knepigt första gången. Den enklaste metoden vi rekommenderar är att börja med den nedersta kroken och knyta den runt den smalaste delen av midjan. Du bör använda den lösaste inställningen så att du kan minska din midja. Arbeta dig uppåt i plagget, en krok i taget, och för ner midjetränaren över buken allt eftersom. När plagget är helt stängt ska det vara mycket tajt och forma din överkropp till en timglaskurva. Om du har stora problem med att fästa krokarna, även med den här metoden, kan det bero på att plagget är för litet. Tvinga inte plagget på plats utan titta i storlekstabellen på nätet, ta dina mått igen och försök att komma fram till en mer lämplig storlek. I vissa fall kan du välja en annan stil som passar din kroppstyp bättre.

När du har kommit fram till att plagget passar dig och du gillar resultatet är det dags att vänja in det långsamt. Vi rekommenderar att du bara bär det i en timme eller så den första dagen; detta hjälper dig att vänja dig vid hur det känns. Om du aldrig har använt en tidigare kan den kännas något begränsande och det tar lite tid att vänja sig.

Om du
planerar att delta i ett pågående träningsprogram ska du öka den tid du använder enheten med cirka en halvtimme till en timme per dag. Detta ger din kropp tid att anpassa sig till hur det känns och gör det möjligt för materialen att forma sig efter din unika kroppsform. Efter några veckor bör du använda midjetränaren 8 till 10 timmar om dagen för bästa resultat.

Om du
bara planerar att använda din midjetränare vid speciella tillfällen rekommenderar vi ändå att du vänjer in den innan evenemanget. Använd den minst 4 till 5 gånger och öka tiden du använder den för att vänja dig vid hur den känns. Om du planerar att bära den under ett långt evenemang, till exempel ett bröllop, se till att du har förberett dig för det i förväg (precis som dina skor!).

Slutligen vill vi tillägga att det är mycket viktigt att ta hand om din midjetränare, under inkörningsperioden och därefter.
Låt den luftas på en stol eller galge när du inte använder den, så att latexen återfår sin form. Rengör den i små klickar med ett mycket milt rengöringsmedel eller i en hink med varmt vatten om det behövs. Häng alltid upp den för att torka.

Hur går man in en stålkorsett?

Processen att vässa en korsett med stålram kallas inkörning, och det är ett mycket viktigt steg för att få ut mesta möjliga av detta midjestödjande plagg. Som med galgar är det första steget att ta på den och se till att du har rätt storlek. Knyt först upp
skosnörena helt, ta på dig plagget och fäst bussningarna framtill.

Om du
aldrig har dragit åt en korsett förut kan du be om hjälp; gör det åtminstone framför en spegel. Du bör göra det gradvis, börja längst upp och längst ner på snörena och arbeta mot mitten. Det är lite som att dra åt skosnörena, men du knyter dem i mitten, inte i slutet.

Det här är mycket viktigt: dra inte åt korsetten helt första gången du bär den, eftersom du riskerar att deformera stålbenen inuti. Slöjan av diskretion under snörena ska precis nå andra sidan. Du ska kunna föra in handen under. Det kommer att kännas mycket stelt, och det är normalt. Bär dem i ca 30 minuter och dra sedan åt dem något. Sedan, efter högst två timmars användning, tar du av den för resten av dagen.

Som med en latexkorsett, om du planerar att göra en midjeträning, vill du öka din användningstid gradvis, inte mer än en timme per dag. Dra åt den lite mer varje gång, men tvinga den inte. Med tiden kommer
korsetten att
anpassa sig mer naturligt till din form, och du bör kunna dra åt den mycket hårt efter cirka två veckor.

Om du
bara vill bära korsetten för ett visst evenemang är det fortfarande viktigt att gå igenom kryddningsprocessen, precis som du skulle göra med dansskor. Beställ den i god tid och använd den några timmar om dagen under de två veckor som leder fram till ditt evenemang.

Det är också viktigt att ta hand om din korsett under och efter inkörningsperioden. Placera den med linersidan nedåt på en stol eller galge när den inte används och rengör den vid behov.

Vi hoppas att du finner denna information användbar när du förbereder dig för din träning eller speciella evenemang. Som alltid är du välkommen att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller kolla in våra skötseltips för shapewear.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *