Tips för att sova i din korsett

En av utmaningarna med regelbunden midjeträning är att hitta tid för att uppfylla åtagandet på 8-10 timmar per dag. Medan vissa människor kan bära sin korsett eller hängare under dagen, kan det för andra vara svårt (till exempel på sommaren när du bär vissa skärningar eller tyger som inte riktigt fungerar med de flesta midjetränare).

Om
detta är ditt fall kan du ha en annan lösning.

Seriösa tränare vet att ett sätt att få fler timmar är att sova med en maskin. Du kanske undrar om du kan sova med ett sådant tillbehör? Svaret är ja, och det finns ett antal anledningar till varför du kanske vill prova:

Du menar allvar med gainage och vill bära den så ofta som möjligt. Även om vi inte skulle rekommendera ett 24-timmars midjeträningsprogram, kan nätter vara ett praktiskt tillfälle att lägga in fler timmar.

-Du kan inte bära din korsett så mycket som du skulle vilja under dagen. Detta kan bero på en mängd olika orsaker, till exempel din bransch, den klädstil som krävs eller till och med dina preferenser. Återigen är nattetid den ideala tiden för att göra de rekommenderade 8-10 timmarna av korsett per dag.

-Du har redan uppnått dina midjeträningsmål och vill behålla din midja utan att behöva bära den under dagen.

Oavsett
din anledning är det fullt möjligt att göra midjeträning medan du sover på natten. Men om du vill prova bör du vara medveten om att det kan variera avsevärt beroende på hur du sover och vilken typ av shapewear du väljer att bära.

Här är några tips om vad du kan förvänta dig när du sover med en midjetränare och hur du får bästa resultat.

Olika sovare, olika erfarenheter

Hur sover du? Rullar du runt mycket eller ligger stilla större delen av tiden? Är du en tung sovare eller vaknar du vid minsta ljud eller störning? Har du en fast eller en mjuk madrass? Har du en fluffig kudde, en platt kudde eller bara en kudde? Sover du på rygg, sida eller mage?

Alla dessa frågor kan påverka din upplevelse av att sova i en korsett. Du kanske inte vet vilka dina särskilda utmaningar är förrän du provar den, men här är hur dessa olika faktorer kan påverka hur du bär korsetten på natten.

Mjuk eller fast sovyta

Den
typ av madrass och kuddar du har kan i hög grad påverka hur du sover. Valet av madrassens hårdhet är till stor del en fråga om personliga preferenser, men var medveten om att när din överkropp är korsetterad kommer den att kännas stel och upprätt. Du kan behöva justera mängden stoppning för att känna dig mer bekväm. Tänk på de olika sovpositionerna och hur de kan påverkas av att bära en korsett….

Ryggsovare

Om du normalt sover på rygg riskerar du att bäckenet och höfterna hänger ner när du bär shorts, särskilt om din madrass inte är särskilt fast eller lutar i mitten. Nyckeln till att göra din sömn mer bekväm är att stödja kurvan i ditt ländryggsområde, i nedre delen av ryggen. Använd små kuddar eller handdukar som du lindar under ländryggen och knäna. Detta avlastar ryggen och hjälper till att fördela din kroppsvikt jämnare.

Sidsovare

Den här positionen kan vara något besvärlig när du bär en korsett, eftersom du måste försöka hålla balansen på grund av stelheten i din torso. Du kan behöva anstränga dina kärnmuskler för att upprätthålla denna balans, vilket kan bli obekvämt och hindra dig från att få tillräckligt med sömn. Du kan också uppleva att det finns ett stort mellanrum mellan korsetten och madrassen. Beroende på korsettens fasthet kan höfterna förskjutas på ett sätt som inte är särskilt bekvämt för en god natts sömn.

Lösningen är återigen att ge lite dämpning för att lindra trycket som orsakas av de styva kurvorna i din torso. För ryggsovare kan en liten kudde eller handduksrulle göra susen. Placera den mellan midjan och madrassen för att hålla ryggraden rak och höfterna i linje. Det kan också vara bekvämare att placera en kudde bakom ryggen för att undvika att rulla runt. Och, som alla som någonsin varit gravida kommer att berätta för dig, kan du lindra det extra trycket på dina höfter och rygg genom att placera en handduk eller kudde mellan knäna. Du kanske till och med uppskattar en helkroppskudde, som du kan använda i en mängd olika positioner för att stödja höfter och rygg.

Magsovare

Om du tenderar att sova på mage, med huvudet vänt åt sidan, finns det några saker att tänka på för att göra din natt i korsett mer bekväm. För det första kommer du förmodligen att vara mer bekväm i en latexkorsett än en stålkorsett med bussningar som stängs framtill. För det andra kan du känna mer tryck på din nacke, eftersom korsetten förhindrar att din ryggrad böjs så mycket som den annars skulle göra. För att undvika detta obehag föredrar du förmodligen att sova utan kudde. Om du behöver en mjukare yta att vila huvudet på kan du prova en bäddmadrass.

Andra potentiella problem

Eftersom midjetränaren erbjuder en något unik sovupplevelse är det inte ovanligt att du stöter på följande problem:

Acid reflux

Det är logiskt att magsyra kan komma in i matstrupen på grund av midjerestriktionen och det faktum att du ligger ner.
Det finns flera sätt att undvika detta. För det första, ät ingenting innan du går till sängs; undvik i synnerhet sura och söta livsmedel. Du bör äta dagens sista måltid eller mellanmål minst två till tre timmar innan du lägger dig för natten. Försök sedan att höja överkroppen för att använda gravitationen till din fördel för att minska magsyran. Du kan använda extra kuddar eller en kil, ovanför eller till och med under madrassen.

Uppblåsthet på natten

Har du någonsin märkt att din mage känns lite lösare på natten? Det beror på att när din kropp vilar går ditt nervsystem in i ”vila och grubbla”-läge. Blodflödet rör sig bort från dina extremiteter och mot ditt hjärta och inre organ så att du kan smälta din mat och underhålla dessa organ på daglig basis.

För att avhjälpa obehaget som
orsakas av denna lilla svullnad måste du antingen lossa din korsett eller bära en korsett som redan är lite lös. Om du har en latexkorsett som har utrymme att lossas, häng den helt enkelt på den lösaste raden. Om du har en korsett med snören, dra inte åt snörena så mycket. I allmänhet, om du har ett gammalt midjestöd som du inte använder så ofta längre, kan detta vara den perfekta lösningen för natten.

Slitage

Vissa nattkorsettanvändare upplever att deras enhet slits ut snabbare. Detta kan hända av ett antal skäl. För det första kan det finnas extra friktion från rullning. För det andra kan din korsett komma i kontakt med mer kroppsoljor, som har byggts upp på lakanen och kan slita bort färgen på yttertyget (vilket kanske eller kanske inte är ett problem beroende på hur du gillar att bära den). För det tredje är korsetter utformade för att hålla kroppen i en neutral upprätt position snarare än liggande. Att
ligga ner i en korsett kan sätta ojämnt tryck på korsettens olika paneler.

Detta
är inte ett stort problem om du ägnar en av dina korsetter uteslutande åt att ligga ner. Det är ytterligare en anledning till att du kan behålla din gamla, lösare korsett eller hängare för natten.

De bästa midjetränarna för natten

I
allmänhet är gördlar inte alltid utformade för att bäras över natten. Så du måste hitta den stil som passar dina sömnvanor och din miljö. Så du måste hitta den stil som passar dina sömnvanor och din miljö. Men här är några saker att tänka på när du försöker ta reda på vad som är bäst för dig.

Äldre, större och slitna kläder är sannolikt bekvämare, av de många anledningar som nämns ovan.

Om
du inte har en gammal midjetränare att använda, kanske du föredrar ett alternativ utan dragkedja.

Att
använda en metallbygelkorsett har sina fördelar och nackdelar.

A
ena sidan, beroende på hur du sover, kan du tycka att korsetten är stelare eller att bussningarna framtill är obekväma. Å andra sidan är det
lättare att justera åtstramningen precis där du vill ha den.

Har du någonsin provat att sova med en midjetränare, eller skulle du göra det nu när du vet att det är möjligt? Berätta för oss vad du tycker!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *