Få dem att hålla: Så tar du hand om dina bantande underkläder och korsetter

Du älskar dina hudnära kläder, eller hur? (Vem gör inte det?) Om du har köpt ett av våra högkvalitativa plagg vill du se till att de håller så länge som möjligt. Visste du att om du inte tar hand om dem ordentligt kommer de att börja förlora sin form och effektivitet?

Det är därför det är så viktigt att ge dem specialbehandling när det gäller klädvård. Följ dessa tips för att se till att dessa garderobshäftklammer har ett långt, lyckligt liv i din garderobsrotation!

Tips 1: köp mer än en

Om du har delar som du älskar att bära varje dag, se till att de får en paus (vi pratar om midjeträning, damer!). Visste du att latex behöver vila för att behålla sin funktion? Vi rekommenderar att du inte bär samma plagg mer än två dagar i rad.

Tips nr 2: tvätta det regelbundet

Det kan vara ganska jobbigt att hantera formsydda kläder, så det är frestande att inte tvätta dem så ofta som du borde. Men tänk på detta: du måste tvätta dem så att materialen drar ihop sig och behåller sin maximala funktionalitet. Annars kommer de att töjas lite. Du kan använda ett plagg flera gånger mellan tvättcyklerna. Se bara till att du följer skötselråden för just ditt plagg, och fortsätt att läsa tipsen nedan…

Tips nr 3: var försiktig med latex!

Även om latex är mycket starkt i den meningen att det ger den kompression du älskar, är det lätt att skada. Så här går du tillväga (anteckna!). Handtvätta dina latexshapers i en hink med varmt vatten och använd ett milt schampo eller babyschampo. Skölj väl och häng dem på tork (vrid inte!). När
de är helt torra förvarar du dem på en mörk plats där de inte skadas av solljus.

Tips 4: för alla andra kläder…

Latexfria kläder kan läggas i tvättmaskinen på skonsamt program eller för hand, i kallt vatten, med full laddning (använd en underklädespåse i mesh). Använd inte stark omrörning eller hett vatten, eftersom det kan skada materialet. Kallt vatten är nödvändigt för att dra ihop materialet och ge det dess fulla effektivitet.

Om din maskin inte har ett fint program, handtvätta dem i en liter kallt vatten. Lägg dem INTE i torktumlaren (varken liggande eller hängande).

Tips 5: använd ett specialtvättmedel

För latexfria produkter ska du välja ett tvättmedel som är särskilt utformat för underkläder. Om du väljer ett tvättmedel som innehåller färgämnen, parfym, alkohol, sköljmedel eller blekmedel riskerar du att skada protesen! För latexartiklar som fitnessmössor, kom ihåg att använda ett milt schampo eller babyschampo.

Tips nr 6: förvaring

För att hålla formen är det viktigt att förvara träningskläder plant i en låda eller skåp där de inte kommer att utsättas för ljus. Rulla inte ihop dem! Du kan också hänga upp dem, om de hänger bra, med klädnypor eller speciella underklädesgalgar.

Följ dessa tips så gör du inte fel – få dina shapewear att hålla!

Relaterat: Köpa din första korsett: hur man väljer?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *