Korsetter: 5 tips för förstagångsköpare

Har du aldrig ägt en korsett? Har du alltid drömt om att prova en, men vet inte hur den fungerar? Här är några tips på hur du köper en korsett för första gången, oavsett om det är till dig själv eller någon annan.

1) Passform

Som en allmän regel kommer en kvinnas stålkorsettstorlek att vara 10 cm mindre än hennes naturliga midjemått, så om du naturligt har en 71 cm midja, skulle en 60 cm korsett vara bra.
Det enda undantaget från denna regel är vår ”Instant Shape”-serie som finns tillgänglig i klänningsstorlekar. Klänningsstorlekar varierar avsevärt från märke till märke, så vi rekommenderar att du kontrollerar ditt midjemått även när du köper en Instant Shape. Det är trots allt fortfarande figursydda plagg, så det är viktigt att hitta rätt storlek. Vi listar alla mått på alla våra modeller för att göra storleken 100% tydlig.

Om du köper till dig själv, mät ärligt. En bra korsett ska inte lämna dig med fula knölar eller utbuktningar. Den ska kännas bra när den är på, stödja dig utan att krossa dig, så låt dig inte frestas att välja en storlek för liten för fåfängans skull. Det kommer inte att smickra dig som den som verkligen passar!

Om du köper till en älskad person är det klokt att rådfråga personen du köper den till innan du gör köpet. Om du inte vill förstöra överraskningen bör hennes bästa vän vara din informationskälla.

Relaterat: 5 typer av korsetter & hur man bär dem!

2) Komfort

En korsett tillverkad av ett bra mönster är bekvämare än du tror. Att bära en för första gången kan vara en ny känsla, men många av våra kunder relaterar snabbt till känslan, vi får ofta feedback på hur stödda och självsäkra våra kunder känner sig när de bär sina korsetter, på grund av kvaliteten på våra plagg finns det också en växande trend att kvinnor byter ut sina behåar mot korsetter eftersom de tycker att de är mycket bekvämare.

Oavsett vilket efterbehandlingstyg som används vid konstruktion av en korsett, bör en bra korsett alltid ha ett ventilerande twillfoder, detta är det enda tyg som kommer att vara mot din hud när du bär din korsett…. om du inte har valt att bära din över en blus eller skjorta.

För extra komfort på våra Waist Taming och ”Expert Waist Training” korsetter, hittar du också de extra ”Hip Gores” eller ”Hip Panels”. Hål
och paneler är 2 olika
lösningar för att säkerställa en extra touch till botten av din korsett, detta ger korsetten mer utrymme för att passa bekvämt på de övre höfterna.

3) Kvalitet

Även om det i dessa tuffa tider kan vara frestande att shoppa runt för ett fynd, är
det

värt att överväga att en välgjord korsett är en bra investering. Inte bara kommer en kvalitetsartikel att hålla längre, den kommer också att vara bekvämare (se ovan).

En bra korsett kommer att tillverkas av starka, robusta tyger, och lagret närmast din hud bör vara tillverkat av naturliga (snarare än syntetiska) fibrer. Det finns många billiga korsetter tillgängliga online, de viktigaste skillnaderna mellan miss-korsett.se kläder och dessa ”under £ 20” korsetter är detaljerade här :

  • miss-korsett.se använder flera lager av fusion och foder för att säkerställa styrka, många mycket billiga korsetter kommer att vara gjorda av ett enda lager av tyg och riva när du sträcker
  • Vi har utvecklat våra mönster under många år för att skapa vad vi tror är. ”Den bästa färdiga passformen” korsett tillgänglig.
  • Alla miss-korsett.se plagg är gjorda med Spiral Steel Boning, vilket gör att korsetten passar din kropp perfekt, men korsetten måste passa din kroppsform. Billigare korsetter tillverkas ofta med plastbening eller platt stål. Urbening av plast är bra tills du värmer upp den för mycket med kroppsvärme. Då kommer urbeningen att deformeras permanent. Vissa föredrar urbening av platt stål eftersom det gör korsetten styvare. Men när du drar åt midjan på en korsett som är konstruerad med platt stål, dras benets byst- och höftändar naturligt bort från din kropp.
  • Alla miss-korsett.se korsetter levereras också med en blygsam panel. Detta gör att du kan dölja eller visa din rygg, beroende på vad du föredrar.
  • Alla våra korsetter har hängselspännen och spännen för bh-band som standard

Om du behöver spara lite pengar rekommenderar vi att du besöker miss-korsett.se Sale (under Erbjudanden på vår hemsida), registrerar dig för vårt nyhetsbrev eller följer oss på Facebook för att få tillgång till Corset of the Day-erbjudanden när de händer.

4) Typ

Det finns två huvudtyper av korsetter, Underbyst och Överbyst. Överbystkorsetter är lämpliga för de flesta kroppstyper, och alla kan bära en underbystkorsett. Men om din bh-koppstorlek är DD eller större, kanske du gillar det extra stödet från en Overbust, är det värt att överväga en Waist Taming-korsett eller Expert Waist Training-korsett.

En Underbust-korsett skulle klassiskt vara mer praktisk att bära på daglig basis. Underbystkorsetter är inte lika tunga som sina motsvarigheter med överbyst och tillåter lite mer flexibilitet.

5) Funktion

Korsetter är extremt mångsidiga. De har varit på modet i hundratals år och används för att minska storleken, bärs som ytterkläder och är populära bland kvinnor som gillar att klä upp sig.

Om du letar efter ett alternativ till Shapewear att bära under kläderna, försök hitta en design som inte har trimmer, rosetter eller utsmyckningar. Ju mer elegant design, desto lättare blir det att dölja under din vardagliga outfit.

Korsetter som ger omedelbar form och midja tenderar att vara utformade som ytterkläder, dessa korsetter finns i en mängd olika tyger, utseende och stilar, ofta med ärmar och andra funktioner för att komplettera din look.

Och naturligtvis, om du vill ”klä upp dig”, har du förmodligen redan sett de mönster du gillar 😉

När du väl har valt den perfekta korsetten, ha kul! En bra korsett ger dig inte bara en mer smickrande silhuett; den ger drama och panache till allt du bär och ger dig mer självförtroende när du bär den. De är väldigt roliga att bära, och om de är gåvor kan du se bäraren ha roligt. Det är en win-win-situation.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *