Skulle du vilja prova korsettdieten?

En annan dag, en annan diet.

Och den senaste flygningen över Hollywood-dammen är korsettdieten. Kanske är det genom att regelbundet klä sig i tidsenliga kostymer som skådespelerskor som Jessica Alba har inspirerat till den senaste trenden.

Upptäck vår samling av korsetter, men även korsettoppar och våra korsettklänningar för att avslöja din femininitet!

Otroligt enkelt, det handlar om att klämma in sig i en korsett varje morgon och njuta av både en smal timglasfigur och en minskad aptit, tack vare den förträngande effekten på din mage.

Det här kanske låter lite galet, men för mig är det inget nytt. Jag snubblade över det för sju år sedan som ett sätt att minska mitt kakintag, och jag kan intyga att det fungerar – förutsatt att du är villig att offra din förmåga att böja dig.

Efter att ha blivit skickad av en tidning för att lära mig burlesque-dans blev jag omedelbart fäst vid korsetten jag fick att bära. Som den
typ av tjej som bläddrade igenom artiklar om kvinnor som föll in i kategorierna ”äpple”, ”päron” eller ”petite” för ett alternativ som sa ”lite som en tunna med navel”, var det otroligt att ha en faktisk storlek.

När jag återvände hem började jag omedelbart spara till en egen korsett.
Den kostade orimliga 100 euro, var måttbeställd i Brighton, satt tätt under bysten och hade snörning baktill.

Tack vare mina kurser i burlesque visste jag hur jag på ett förföriskt sätt skulle blotta mig utan att få ögonen på någon av dess metallstänger. Men istället för att bära den för sexiga stunder blev jag beroende av att bära den på jobbet.

Den var bekväm nog att bära under klänningar, och jag använde den även som ytterkläder när den viktorianska looken blev modern.
Som en extra effektiv kontrollbyxa gav en platt, slät mage och en superkurvig midja mig en självförtroendeboost.

Och en av biverkningarna – förutom att jag såg ut lite som en bit Cluedo när jag gjorde den för tajt – var att inte kunna äta lika mycket mat. Först var jag förkrossad. Jag såg bra ut, men jag kunde inte längre få in en hel Meateor-pizza i magen eftersom den pressades försiktigt från alla håll.

Jag kunde fortfarande äta mycket, men inte lika mycket – men eftersom jag var några kilo från att nå ett ohälsosamt BMI, insåg jag snart att det inte nödvändigtvis var en dålig sak.

Vid tillfällen då jag vanligtvis åt mycket – som på min favoritkinesiska buffé – tog jag på mig korsetten i förväg och upptäckte att jag fortfarande kunde unna mig den första och andra portionen, men inte den tredje och fjärde tallriken som hjälpte min vikt att krypa upp.

Att kunna jämföra ”middagsbebisar” med min pojkvän kanske var gulligt, men det var inte särskilt sexigt. Och förutom att jag kände mig ganska stygg i mina exotiska underkläder, lyckades jag gå ner några kilo och lära mig bättre portionskontroll.

Det finns naturligtvis nackdelar. Jag saknade verkligen att kunna knyta mina skosnören. Och vissa kvinnor skulle ha burit korsett dag och natt för att försöka omforma sina kroppar, dra ihop sina revben och omorganisera sina organ för att uppnå en permanent getingfigur.
Men även om det låter som en helt löjlig diet kan det fungera att bära en korsett, om ditt problem är portionskontroll och du inte blir för galen (använd den sparsamt, ta av den om den blir obekväm och kom ihåg att bära något annat för tillfällen när du vill äta allt i sikte).

Och förutom att sex är ett bra träningspass och att din genomsnittliga man är lite av ett fan av timglasutseendet, kan det också hjälpa dig att få lite extra motion…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *