Kan man äta med kostym/korsett?

När du skaffar en korsett för midjeträning har du förmodligen flera bekymmer relaterade till plaggets passform och hur snabbt du kommer att börja se resultat. Vad du kanske inte tänker på, förrän du har den, är om du kan äta medan du bär den. Det är ju trots allt inte som att sätta på sig en tandprotes.

Men korsetten trycker ihop buken, där magen, tarmarna och många andra inre organ sitter.
Det är naturligt att undra om detta kan ha en inverkan på din förmåga att vara värd för en rejäl måltid. Kan du äta med korsetten åtdragen? Ska du ens försöka? Eller måste du ta av dig den varje gång du vill ha en latte eller lunch?

Att äta eller inte äta är att inta

Okej, låt oss klargöra en sak direkt. Självklart kan du äta med din korsett på. Om du har snört åt den så hårt att du inte kan bita, gurrrl, då måste du lossa på snörena.

Med det sagt kanske du inte kan äta så mycket på en gång som du skulle kunna utan din korsett. Med lite försök och misstag lär du dig att äta långsamt och vara uppmärksam på kroppens signaler, vilket hjälper dig att äta på rätt sätt i alla situationer, med eller utan korsett.

Om du känner dig hungrig under hela dagen kan du behöva äta mindre portioner oftare.
Du kan också överväga att ändra din kost för att undvika tomma kalorier, så att du får bästa möjliga näring och varaktig tillfredsställelse från varje måltid.

Du måste vara försiktig med vad du äter. Om en bönburrito eller råa korsblommiga grönsaker står på menyn – du vet, sådant som kan orsaka gaser och uppblåsthet – kanske du vill lossa lite på skosnörena för att kunna anpassa dig utan obehag. Att anpassa sig till en ny diet som passar din korsett är att förvänta, men det finns ingen anledning att sluta äta helt eller ta av korsetten under måltiderna.

Sätta mål

När du börjar med midjeträning har du förmodligen ett mål i åtanke som du hoppas uppnå, till exempel att minska ditt midjeomfång med 2, 4 eller 6 tum, till exempel.
Du kan också ha viktminskningsmål kopplade till din midjeträning.

Dieten du väljer kommer att baseras på ett antal faktorer som påverkar de livsmedel du äter under dagen, liksom volymen mat du konsumerar. Vissa dieter inkluderar intermittent fasta, vilket kan påverka dina ätbeslut medan du bär korsetten.

En korsett i sig bör dock aldrig hindra dig från att äta. Det viktiga är att fatta hälsosamma beslut som hjälper dig att uppnå dina mål på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Se alltid till att du håller dig väl hydrerad och planera en diet som ger dig de näringsämnen du behöver för att hålla dig frisk, även om det innebär att lossa korsettsnörningen vid vissa tider på dagen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *