Hur tillverkas korsetter?

Korsetter är mångsidiga, moderiktiga, trendiga och vackra. De har varit en del av modehistorien i århundraden och har tjänat många funktioner under den tiden. Deras design är dock en aspekt som sällan har misslyckats med korsetten. Här tar vi en titt på hur korsetter tillverkas och varför deras design har fungerat så bra för oss genom åren.

Material i en korsett

Korsetter har tillverkats av en mängd olika material genom århundradena, beroende på tidsepoken.
Idag tillverkas de oftast av lager av bomull, satin eller silke, och finns i en mängd olika former, storlekar och mönster. De ben som används för att styva upp korsettens ram kan vara av sockerrör, stål eller plast, beroende på korsettens funktion, och används för att hjälpa korsetten att behålla sin form under flera olika användningar och aktiviteter. För stängning har framsidan vanligtvis metallöglor, medan baksidan vanligtvis stängs med starkt siden eller vaxad bomull genom dekorativa öglor.

Hur tillverkas korsetter?

Design och tillverkning

I dagens mode finns korsetter i en mängd olika designer för att passa en mängd olika preferenser. Under årens lopp har de tillverkats för att passa den populära trenden för dagen, men har alltid haft samma förminskande effekt. Innan de tillverkades i bulk var kunderna tvungna att gå till en korsetttillverkare för att få en korsett specialdesignad för deras längd, vikt och silhuett.

Korsetter tillverkas med hjälp av mönster som utformas utifrån de mått som behövs för en viss storlek. Mönstren sys ihop i lager – vanligtvis två eller tre – med starka stygn för att motstå drag, ben sätts in i mönsterslitsarna för att förbättra den form som korsetten är designad och sydd för, och sedan läggs öljetter för stängning fram och bak.

Korsettstilar

Vi nämnde tidigare att korsetter finns i en mängd olika former och stilar. Som ett resultat kan vi erbjuda en stil som passar varje modekänsla, så korsetter tilltalar alla! Former och stilar inkluderar:

Steampunk, Gothic, Burlesque, Rockabilly och ;
– former och mönster på västar, klänningar, korsetter med hög och låg byst och midjekorsetter.

Vad du än föredrar kan du vara säker på att vi har en stil som du kommer att älska. Men ta inte bara vårt ord för det – kolla in vår webbplats för att se vad vi har att erbjuda!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *