Hur mycket midja kan en korsett ta bort?

Det går inte att förneka att vi är ett resultatdrivet samhälle.

Det räcker inte att gå ut gymnasiet, du behöver också ett utmärkt GPA och en lista över aktiviteter som läser som en roman. Varför välja ett vanligt universitet när du kan gå på en Ivy League-skola? När det gäller att hitta ett jobb vill du ha prestigefyllda företag som sticker ut på ditt CV och en titel och lön som ger dig ditt miljonhus.

Om vi ska vara ärliga är de flesta av oss nöjda med att inte tillhöra den rikaste procenten och att ha en bekväm livsstil med en rimlig balans mellan arbete och fritid. Men det hindrar oss inte från att ha ambitioner och mål.

När du bestämmer dig för att börja med midjeträning, för att skärpa din midja och förstärka dina kurvor, är det bara naturligt att vilja sikta mot månen. Hur många centimeter kan en korsett få dig att tappa? Det är helt upp till dig.

Hur midjeträning fungerar

Låt oss börja med de goda nyheterna. När du tar på dig en korsett och drar åt lacetterna är det rimligt att förvänta sig en omedelbar minskning på en till två centimeter. Denna nivå av åtstramning tolereras i allmänhet väl, även av nybörjare, även om det varierar från person till person.

Kom ihåg att du vill att din korsett ska vara tight men bekväm – den anmärkningsvärda frånvaron av viktorianska svimningssoffor i modern tid innebär att det inte finns något som kan fånga dig om du naivt drar åt för mycket från början och svimmar. Midjeträning bör utföras med säkerhet i åtanke.

Hur fungerar det? Enkelt uttryckt är det en gradvis process. Du börjar med att gå upp några centimeter, sedan pressar du hårdare, lite i taget, tills du når ditt slutliga mål att minska midjan.

Planera din midjeförminskning

Det första du behöver göra för att minska din midja är att sätta upp ett personligt mål för hur många centimeter DU realistiskt sett kan gå ner.
Denna siffra bör vara realistisk för din längd och kan variera beroende på faktorer som att gå ner i vikt medan du tränar.

Om du till exempel börjar med en naturlig midja på 30 cm, bör du inte förvänta dig att gå ner mer än några centimeter totalt, oavsett hur länge du tränar.

Den berömda Ethel Granger började med en midja på 22 tum och slutade på 13 tum efter tio års åtstramning (hon hade Guinness rekord för detta fram till 1998), men denna extrema nivå av bantning är inte typisk eller rekommenderad för de flesta kvinnor.

Om din midja är 30 eller 40 tum eller mer, kan du dock potentiellt gå ner flera tum, särskilt om du tappar kilon samtidigt. Tricket är att göra det säkert och hälsosamt, vilket innebär att sätta ett realistiskt mål och uppnå det över tid.

En enkel regel är att bära din korsett i åtta till tio timmar om dagen och dra åt den med 0,5 till 1 tum åt gången och vänta minst flera dagar innan du försöker dra åt den.

Du bör alltid se till att du känner dig bekväm. Om du upplever symptom som smärta, blåmärken eller andningssvårigheter, till exempel, måste du sakta ner och lyssna på din kropp.

Hur mycket kan en korsett ta bort i midjemått?

Det finns
inget enkelt svar på den här frågan. Även om det är frestande att sätta upp ett stort mål för sig själv, kommer framgången att bero på hur realistisk du är, oavsett hur ambitiös du är. Med tiden kan du gå ner upp till flera centimeter och få den smala midja och välformade figur som hjälper dig att se bra ut och känna dig självsäker.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *