De 6 olika korsettfästena!

Slutningen är viktig när det gäller din korsett. Nedan kan du lära dig mer om sex olika typer av korsettförslutningar och vad de kan göra för ditt liv.

Typer av korsettförslutningar

The Busc

The Busc

Buskkorsett

buscs är guldstandarden när det gäller korsettstängningar. Tänk om dina ex gjorde ärliga listor över allt som var fel i era relationer och tog fullt ansvar för dem. Busks är korsettens motsvarighet till den lyckliga känslan av avslut.

Tillverkade av stål och med pinnar på ena sidan och spännen på den andra (för att haka i pinnarna), klarar dessa robusta band inte bara påfrestningarna från en snäv korsett, utan erbjuder också ett akut snabbfrigöringsalternativ som ger dig lite tid att lossa snörena i ryggen.

Snygga snören

Korsett med snörning fram

Om du älskar utseendet på lakets på baksidan av din korsett, kommer du att bli glad att upptäcka att du också kan hitta dem på framsidan.

Även om denna stil inte är lika praktisk som de lättöppnade buskarna – och du måste glida in i din korsett uppifrån eller från golvet – kan den vara en gudagåva för dem som inte har överkroppens flexibilitet att dra åt och knyta sina snören i ryggen.

Blixtlåsstängning

Korsett dragkedja

När vissa kvinnor sätter på sig en korsett känner de sig oövervinnerliga: det är som att bära en kroppsrustning. Det visar sig att du kan ta den känslan till nästa nivå med en korsett meddragkedja som praktiskt taget har militär hårdvara, dvs. en metalldragkedja som är en ärlig militärspecifikation.

När den flankeras av stålben för extra stöd måste den här dragkedjan stå emot påfrestningarna från åtdragningen och vardagens slagfält.

Swinghook-krokar

Swinghook korsettstängning

Om du någonsin har sett en fönsterdörr med en krok som låses fast i ett skruvöga i ramen, förstår du den grundläggande principen för en svängbar krok. Denna typ av stängning erbjuder otrolig funktionalitet, och den tar också formen till en helt ny nivå med en exceptionell dekorativ touch.

Detta sagt är denna högprofilerade förslutning inte gjord för kamouflage, så du måste använda din korsett som ytterkläder eller begränsa den till intima utrymmen.

Avbruten stängning

Closed front corset

Om smygande är ditt främsta mål, du är trött på att hantera irriterande fotleder eller om du bara vill ha en oavbruten panel för att visa en särskilt vacker textil, kan korsetter med sluten front vara precis vad du letar efter.

Hak & ögla clip stängning

Korsettknäppning med krok och öga

Om du ser kardborreband på framsidan av en korsett, är du nästan säker på att du tittar på ett modeplagg snarare än en äkta midjeträningskorsett av stål.

Även om denna typ av fästanordning är vanlig på baksidan av behåar – och har den attraktiva egenskapen att den ligger platt under kläderna – är den helt enkelt inte tillräckligt stark för att överleva påfrestningarna från ett midjeträningsplagg. Det krävs inte mycket tryck för att de tunna krokarna ska böjas och spännas, så du bör undvika denna typ av frontstängning om du vill att plagget ska sitta åt ordentligt.

Med rätt förslutning kommer din korsett att stödja dig hela dagen och hjälpa dig att uppnå det självförtroende du förtjänar. Om bara alla förslutningar i livet var så lätta att få till!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *