Hur bär jag en korsett under en klänning?

Om du inte regelbundet bär hoopskirts och underkjolar, har du förmodligen undrat hur man bär en korsett under en klänning. Det är ett dilemma: de flesta klänningar är figursydda, så du vill bära en korsett, men eftersom de är figursydda får du synliga linjer och trassliga snören. Innan du bestämmer dig för att använda långa jackor eller byter till byxor för gott, kolla in våra fyra tips för att bära en korsett under en klänning.

1. Välj en korsett utan krusiduller

Denim, läder, PVC… vi älskar dem alla, men de fungerar i allmänhet inte bra under en klänning. Om du bär en korsett under en moulante-klänning, lägg den längst bak i garderoben och välj en enkel bomulls- eller satin-korsett istället.

De må vara enkla, men de är fortfarande väldigt glamorösa! Det
bästa av allt är att de hjälper dig att uppnå de eleganta linjer du är ute efter.

2. Välj snören av satinband

Om dina korsettband är av nylon, läder eller rep är det bäst att investera i snören tillverkade av satinband. Även om band är lite svårare att snöra upp än andra material, ger det de renaste rygglinjerna. Och (bonus!) de ser bra ut på korsetter som bärs som ytterkläder också!

Om du använder band, se till att tyget inte vrider sig när det passerar genom varje ögla för att bilda X. När du har snörat ihop allt och är redo att knyta en knut… gör det inte! Knuten kommer att se ut som en oattraktiv klump under din klänning, men oroa dig inte. Vårt nästa tips hjälper dig.

3. Fläta

Att fläta ändarna på dina korsettband är det enklaste och mest effektiva sättet att undvika knutar. Men om du inte är särskilt flexibel, se till att du har ett andra par händer för detta steg.

För att börja, dela helt enkelt dina överflödiga snören i två sektioner och knyt en enkel knut. Inga kaninöron eller något annat snyggt – vi vill att ändarna ska hänga långa och lösa. Dela sedan upp snörena i tre sektioner och fläta. När flätan är klar stoppar du in den under X:en så att den ligger platt mot blygdplagget och voilà! Inga fler röriga snören.

Det kan vara frestande att inte fläta och helt enkelt knyta de överflödiga snörena runt midjan, men detta kan skada ramen och tyget i din korsett. För att vara ärlig kommer denna typ av skada att göra din korsett ineffektiv.

4. Lager på lager av shapewear

Okej, du har omfamnat lacetterna i satin och stoppat in dem i en enkel, men vackert effektiv fläta.
Ser du fortfarande linjer och ojämnheter när du tar på dig din mest eleganta klänning? Då är det dags att köpa shapewear av hög kvalitet.

Om du inte redan använder dem regelbundet, förbered dig på att bli förälskad. Skaparen av Spanx blev inte världens yngsta kvinnliga miljardär för ingenting! Dessa produkter fungerar verkligen – om du vet hur du väljer rätt par för dig.

Ett vanligt misstag när man köper shapewear är att välja en eller två storlekar för litet. Även om vi ibland tror att kläder måste vara riktigt välsittande för att kunna bäras under en figurnära klänning, så är så inte fallet.

Relaterat: Hur passar en axelbandslös klänning?

Stödplagg är redan designade för att passa din kropp tätt, så att välja en liten storlek kommer bara att vara obekvämt och nypa din hud för att bilda nya utbuktningar som inte fanns där tidigare. Som om vi behövde det!

Om du följer dessa fyra enkla steg, bör du inte ha några problem med att bära korsetter under dina favoritklänningar. Skyll inte på oss om alla dina vänner vill veta hur du uppnådde den perfekta looken.

Har du några frågor eller tips om att bära korsetter under klänningar? Låt oss veta! Och glöm inte att följa oss på Facebook för veckotips, uppdateringar och vår månatliga korsettävling.

Du kan också använda en korsettklänning

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *