Den ultimata korsettutbildningsguiden

Älskar du inte den klassiska looken hos en stålkorsett? Det finns en anledning till att kvinnor har använt (och stoltserat med) dessa formbevarande plagg i hundratals år. Idag kan du använda en högkvalitativ korsett för att uppnå en sexig vintage-look som ytterkläder, eller du kan använda en korsett som en del av en pågående träningsregim, över dina kläder eller dold under dem.

Vi får många frågor om midjeträning, galgar och korsetter. Den här guiden har utformats för att ge dig en omfattande översikt över hur du använder en korsett som en del av ditt midjeträningsprogram och fördelarna med korsetträning i allmänhet.

Vad är korsetträning?

Korsetträning är en form av midjeträning, och de två termerna används ofta synonymt. Du kanske har hört talas om midjeträning, som gjorts populär av kändisar som Kardashians. Enkelt uttryckt innebär midjeträning att man bär en korsett eller ett annat midjeåtstramande plagg 8-12 timmar om dagen som en del av en hälsosam livsstil som inkluderar regelbunden motion och en näringsrik kost. Målet är vad det låter som: att ”träna” och slimma din midja.

Den
trend som Kardashians gillar att prata om på Instagram hänvisar vanligtvis till latex midjetränare, eller hängare. Däremot hänvisar korsetträning – även känt som korsettering – ofta till en stålkorsett, inte en cincher. Även om processen i princip är densamma föredrar många kvinnor fördelarna med en korsett.

Relaterat: Korsettens historia

Skillnader mellan en korsett och en midjekorsett

Även om slutmålet är praktiskt taget detsamma (dramatisk bantning av magen), finns det flera viktiga skillnader mellan midjekorsetter i latex och stålkorsetter :

Konstruktion

Som namnet antyder är en korsett med stålram förstärkt med en lätt men stark ram. Det är bygeln som ger kompression och stöd för buken. Korsetten dras åt med snören på baksidan av plagget. Resten av tyget är i allmänhet mjukt och slätt: satin eller satinpolyester används ofta på utsidan, medan fodret vanligtvis är bomull.

Korsetter är oftast gjorda av latex, vilket ger den kompression som behövs för en effektiv midjeträning. Den vanligaste stilen använder krok- och ögonförslutningar på framsidan av plagget.

Tålighet

Eftersom den är tillverkad av stål är en korsett med metallram utformad för att hålla länge.
Kompressionen i plagget försvagas i allmänhet inte med tiden. Och eftersom den dras åt med snören kan en korsett förminskas avsevärt. Du kan gå ner flera centimeter runt midjan och fortfarande passa i samma korsett, som bara dras åt med snören.

Som
jämförelse kommer en latexkorsett, även om den är mycket stark, att förlora en del av sin elasticitet och kompressionsstyrka efter några månaders daglig användning. Glöm inte att latexkorsetter ofta har två eller tre rader med hak- och ögonfästen, så att du kan dra åt plagget när du går ner en storlek. Men om du naturligt tappar några centimeter i midjan kommer du förmodligen att behöva

Hur fungerar det?

Ja, du har övertygat mig. Hur väljer du en korsett?

Här är vad du ska tänka på när du handlar:

Storlek

För korsetter kan storleken verka lite knepig till en början, men det är lätt att förstå när du vet hur man mäter. Först och främst måste du mäta ditt midjemått noggrant. Använd ett måttband av tyg eller vinyl och håll det vågrätt, mät den smalaste delen av din midja. Detta är ca 5 cm ovanför naveln, där midjan naturligt böjer sig när du böjer dig åt sidan. Se
till att tejpen inte sitter för hårt, du ska kunna få in ett finger under.

När du har bestämt ditt
midjemått drar du av 10-15 cm för att få ett jämnt tal (om ditt midjemått är 30-30 cm behöver du storlek 26). Om du är mellan storlekar, gå upp, gå inte ner.

Beroende på längden på din torso kan du också överväga att variera korsettlängder. Vissa är designade för kortare kvinnor, medan andra erbjuder mer täckning. Om du har en kort överkropp (i vilket fall du förmodligen är kort i allmänhet), kan du välja ett alternativ som Brocade Design Underbust Corset från Bonitaz. Använd denna storleksguide för att räkna ut var din överkroppslängd ligger.

Stil

Det är här det blir roligt. Observera att för ett effektivt träningspass med korsett behöver du en underbystmodell. Gör ditt val baserat på variationer i färger, tyger och tryck. Vissa korsetter fungerar som ytterplagg. Skärningen på vissa korsetter varierar något; de med en mer underbystform kan erbjuda bättre stöd för bröstet.

Relaterat: 5 tips för
förstagångsköpare

Vad ska jag göra när min korsett anländer?

Det finns inget som en helt ny korsett, upprullad och fin i sin förpackning. Rulla försiktigt ut den så att snörena är vända uppåt.

Innan du gör något annat, prova den och se till att den passar. Vi föreslår att du använder en spegel eller ber en vän om hjälp.

Dra isär
snörena och lossa X:en från mitten.

-Ta på
den löst och haka i spännena framtill; spännena ska vara på din högra sida.

Dra aldrig i krokarna; om det är för hårt, lossa snörena lite till.

När korsetten är på plats kan du börja dra åt baktill. Dra i snörena, börja uppifrån och arbeta mot mitten, dra åt öglorna när du går.

.

Det är som att dra åt skosnören, men det finns en topp och en botten. Åtdragningsöglorna ska vara i nivå med din naturliga midja.

Under tillpassningsfasen ska du dra åt snörena ordentligt, men inte så mycket att de ger fast kompression. När de sitter åt ordentligt knyter du snörena i mitten.

Det bör vara ganska uppenbart om korsetten passar dig eller inte. När den dras åt försiktigt på det här sättet ska den sitta bekvämt i midjan utan att klämma eller vara i vägen. Den ska skapa en smickrande silhuett när du tittar dig i spegeln.

Den här delen är viktig….

När du har bestämt dig för att korsetten är rätt för dig måste du ”krydda” den i en vecka eller två innan du drar åt snörena för maximal kompression. Bär den löst i ungefär en timme om dagen. Detta kommer att hjälpa korsetten att anpassa sig till din unika kroppsform och förhindra att spännena deformeras.

Så här börjar du med korsetträning

När du har vant din korsett kan du börja med korsetträning direkt. Vi rekommenderar att du gradvis ökar den tid du bär din korsett varje dag.

Observera att snörena kan vara mycket snäva.
Du kan bli förvånad över hur hårt det känns i början, men din kropp kommer snart att vänja sig vid det om du håller dig till ditt schema. Sluta bära den omedelbart om du börjar känna smärta, andfåddhet eller obehag utöver den ursprungliga åtstramningen.

Det kan vara bra att se över ditt korsettprogram varje vecka. Börja med att bära korsetten en timme eller två åt gången och lägg sedan gradvis till lite mer tid varje dag. Det kan vara bra att dela upp korsettanvändningen i två omgångar, t.ex. fyra timmar per dag i två omgångar. Om du vill kan du ta en ledig dag då och då.

Här är ett exempel på ett korsetträningsprogram. Ditt mål är att bära korsetten i det planerade antalet timmar i slutet av veckan.

Vecka 1: 3-4 timmar

Vecka 2: 5-6 timmar

Vecka
3: 7-8 timmar

Vecka
4: 9-10 timmar

När du är bekväm med dagligt slitage rekommenderar vi att du fortsätter att bära korsetten 8-12 timmar om dagen för bästa resultat.

Frekvent
ställda frågor

Hur snart kommer jag att se resultat?

Vi får ofta den här frågan. Om du hänvisar till långsiktiga resultat beror det på ett antal faktorer, inklusive kroppstyp, livsstil och villighet att bära korsetten samtidigt som du äter en hälsosam kost och tränar.

Vi kan dock säga att du kommer att se en omedelbar skillnad när du bär din korsett. En av fördelarna med stålkonstruktionen är att den kan komprimera din midja avsevärt på ett ögonblick – flera centimeter, faktiskt. Även om vi rekommenderar bantning för bästa resultat, tror vi att du kommer att bli nöjd med hur du ser ut bara genom att sätta på dig den!”

Hur ska jag ta hand om min korsett?

Vi är glada att du frågade, eftersom korsetter är utformade för att hålla när de sköts ordentligt! Till att börja med, om du vill bära en korsett dagligen, rekommenderar vi starkt att du roterar minst två i din garderob för att ge dem en vila. Lufta dem efter varje användning genom att dra fodret över en galge eller stol. Du kan också rengöra dem vid behov med ett milt rengöringsmedel och låta dem torka. Vad du än gör, lägg dem inte i tvättmaskinen! Om det behövs, gå till en kemtvätt.

När du tar på och av en korsett, se till att den är helt lös för att undvika att skada den främre busken. Du kan också bära en lätt camisole eller annat plagg under korsetten för att skydda den från oljor på din hud och lotioner du bär.

Relaterat: Hur-du-ska-ta-hand-om-dina-slimmande-underkläder-och-dina-korsetter

Övriga korsetttips?

Som med all typ av midjeträning kan vi inte nog betona vikten av att kombinera korsetträning med en hälsosam livsstil. Det är särskilt viktigt att stärka musklerna i din kropp.

Observera att de flesta korsetter inte är utformade för träning (prova istället ett midjemantlande träningsband, som vanligtvis är utformat för att stimulera värme och öka svettningen under träning, så att du kan optimera dina träningspass). Se
till att du håller dig hydrerad, eftersom du svettas mer i magområdet, och ät en näringsrik kost som undviker bearbetade livsmedel.

Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp när du börjar din resa in i korsettvärlden! Om du har några ytterligare frågor är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *