Jag hjälper dig att välja och beställa rätt korsett för dig. Det är inte så lätt att få den perfekta korsetten som du älskar och mår bra i. När jag beställde mina korsetter hade jag mycket hjälp av min vän, som är mycket samvetsgrann och exakt, vilket gynnade beställningen och därmed korsetternas prestanda och komfort.
Så jag drar nytta av mina erfarenheter för att försöka hjälpa dig nu. Kanske kan du senare hjälpa en bekant eller vän att få den silhuett de vill ha. Denna multiplikatoreffekt är faktiskt vad det hela handlar om!
Jag tror att det är en bra idé att börja med att beställa samma korsettmodell som jag började med. Den är elegant, tillverkad av bomull och satin, huvudsakligen avsedd att bäras under kläder, har formen av korsetter från 1880-1890-talet, och skapar en härlig vadmidja. Den är också lämplig för konstant slitage på grund av dess andningsförmåga.
Tillverkaren gör endast skräddarsydda produkter och tar hänsyn till alla viktiga dimensioner. Med honom är det ett måste att dra av 5 cm! Du kan ange många speciella önskemål. Jag har uppfyllt följande önskemål:
stavarna måste vara på utsidan. Det har fördelen att de inte trycker mot kroppen som om de vore på insidan. Detta är särskilt trevligt på revbenen, särskilt om du är mager och inte har ett tjockt fettlager i det området. Nackdelen är att ramens yta inte är lika platt som om os vore på insidan. Men du kommer bara att märka detta under extremt tajta kläder, vilket då inte skulle vara ett problem eftersom det skulle finnas en dold hänvisning till korsetten (bredvid getingmidjan), vilket inte är fult.
Men om du vill bära korsetten under lång tid eller hela tiden, är fördelen mycket större.
Korsetten bör ha ett brett bälte som stabiliserar och förlänger midjan.
I
allmänhet ser en längre midja (större vertikal förlängning) mycket bättre ut än en kort midja, som ofta ser väldigt påtvingad ut. Denna typ av midja kallas för rörmidja.
Korsetten bör ha en skedbussning (skedbräda) och en förstärkt underbyst. Detta säkerställer att magen är platt under midjan och inte buktar ut. Detta är extremt viktigt för att uppnå ett harmoniskt övergripande utseende! Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt den övre delen av bysten, eftersom det stora tryck som uppstår när magen plattas till pressar den övre delen hårt mot bröstet och bör vadderas med lämpliga material.
Korsetten måste ha en snörningsklaff, dvs. ett styvt tygstycke som kan skjutas in under snörningen och förhindrar att den gräver sig in i huden. I början hade jag ingen snörning och huden på min rygg led mycket. Sedan jag började använda en snörningsflik kan man inte längre se fördjupningarna i ryggen!
Snörningsöglorna behöver förstärkas. Detsamma gäller för stängernas övre och nedre ändar. Detta är mycket viktigt för hållbarheten om snörningen måste vara tight.
Så fundera på om du vill ha dessa saker på detta sätt. Nu över till mätningen. Det är bäst att låta någon mäta dig (till exempel en vän som du kan använda för att förklara korsetter för flera personer. Detta är viktigt för att måtten ska bli korrekta, vilket som sagt är av yttersta vikt. Följande mått (uppmätta på huden) krävs:
- omfång: bystmått (med behå), bystmått direkt under bysten, normalt midjemått, önskat midjemått med snörning, övre höftmått (där höfterna börjar), nedre höftmått (höftmåttet vid korsettens nederkant). Måttbandet ska inte vara för löst och du ska andas normalt.
Omkretsarna är lätta att mäta. Inte diskanter, även om de är särskilt viktiga. Knyt ett tunt band (diameter ca 1-2 mm) ganska hårt runt midjan, exakt runt mitten av midjan. Det ska vila där din omkrets är som minst och där den starkaste förträngningen ska vara senare. Den får inte skära för mycket. Mät sedan följande höjder:
- Höjd fram: från midjan upp (till under brösten), från midjan ner (så lågt som möjligt till ovanför blygdbenet, men var försiktig: du måste kunna sitta bekvämt. Tips: Håll en penna över magen så att pennans spets markerar korsettens nederkant. Håll den stadigt och tryck ner på magen och sätt dig sedan rakt upp. Den ska vara ovanför ditt blygdben och inte trycka mot det. ).
- Lateral höjd: midjan upp, midjan ner. Dessa höjder väljs vanligtvis något lägre än de främre höjderna.
- Bakre höjder: midja upp, midja ner. Dessa höjder kan väljas som de främre höjderna. Korsetten bör vara något högre baktill än framtill så att inga fettrullar bildas vid den övre kanten. Den ska vara tillräckligt lång för att du ska kunna sitta bekvämt.
Dessa mått är därför nödvändiga. Du måste göra mätningen flera gånger (minst 3 gånger) och sedan beräkna medelvärdena. Som en sista mätning, som en krönande prestation, så att säga, bör du överväga den önskade midjemåttet. I ditt fall skulle jag rekommendera att din midja mäter 50 till 55 cm på korsetten. Om du minskar din vikt lite, och därmed fettlagret på magen, bör du kunna klara av denna förträngning. Jag tror att det skulle vara vettigt, särskilt för att vänja dig och för att uppnå ditt önskade midjemått, att du bär korsetten så länge som möjligt, kanske till och med hela tiden. Efter att ha burit den per timme i några veckor är jag säker på att du kommer att kunna bära den kontinuerligt utan problem. Men minska bara midjemåttet mycket långsamt. Detsamma gäller för att öka bärtiden. Tålamod lönar sig här.
De två följande avsnitten bör endast övervägas om du siktar på en betydande minskning av midjemåttet!
- När det gäller fysisk träning är det rimligt att säga att du bör träna dina magmuskler så lite som möjligt, eftersom sammandragning då är lättare.
Faktum är att om du bär en korsett hela tiden kommer dina magmuskler att krympa (de har inte mycket att göra på grund av korsettens stöd), vilket har en positiv effekt på uppnåeligt midjemått. På grund av korsettens konstanta tryck minskar också fettvävnaden under korsetten (men det tar några veckor till några månader, precis som det gör för musklerna), vilket också möjliggör en starkare förträngning. Men allt detta är reversibla processer!
- Om du vill snöra mycket hårt bör matsmältningen fungera bra. Innan du snörar åt ordentligt för första gången bör du se till att ditt matsmältningssystem inte är för fullt. Det kan du till exempel göra genom att äta lite och lätt (eller fasta) kvällen innan och, om det behövs, genom att ta ett lavemang kvällen innan. Om du sedan använder korsett bör du bara äta med korsetten på, eftersom det är mycket obehagligt att ta på korsetten efter att ha ätit (även flera timmar senare). Om du äter snörat har detta också fördelen att du inte automatiskt överäter!
Så nu har jag berättat en massa saker för dig. Nu är det din tur! Välj en färg. Min korsett är vit, jag gillar verkligen det eftersom det gör den så delikat och diskret. Men vitt har nackdelen att det lätt bleknar lite, särskilt om du bär den hela tiden (även om din kropp är ren!). Svart har inte sådana problem, men det är mycket märkbart under en vit blus. Eller kanske rött eller brunt eller lax eller… Bestäm själv, förhoppningsvis kommer det inte att vara din enda korsett!
Relaterat: 5 tips för förstagångsköpare